Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Üniversite onaylı sertifika programları içerisinde yer alan aile danışmanlığı sertifikası, bu alanda kariyer yapmak isteyen pek çok kişinin önünü açıyor. MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası veren üniversiteler ile gerçekleştirilen işbirliği ile 3 ay gibi kısa bir sürede etkileyici bir mesleğe adım atabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Kimler Alabilir?

Aile danışmanlığı sertifika programına katılım için herhangi bir ön koşul bulunmuyor. 04.09.2012 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan yönetmeliğe göre Aile Danışmanlığı sertifikası için sosyoloji, psikoloji, tıp, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, okul öncesi ve psikolojik danışmanlık mesleklerinde olanlar başvuru yapabilmektedir.

Son dönemlerde artan aile içi sorunlar, boşanmalar, boşanma sürecinde çocukların uğradığı etkilerin minimize edilmesi için aile danışmanları büyük görevler üstlenmektedir. Siz de böyle bir göreve adım atmak istiyorsanız Koç Eğitim tarafından düzenlenen Aile Danışmanlığı Sertifikası için online eğitimlere katılım gösterebilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Aile danışmanlığı sertifikası için bu eğitimi veren kurumlara başvuru yapmanız gerekmektedir. Ücretli bir eğitim programı olan Aile danışmanlığı sertifikası,  üniversite onaylı sertifika programlarımız arasında yer almaktadır. Aile danışmanı nasıl olunur ? Sorusunun cevabı bu yazımızda bulabilirsiniz.

Toplam 3 ay da 480 saatlik online eğitimi tamamlayarak eğitim sonunda düzenlenen sertifika sınavına katılım zorunludur. Toplam 50 sorunun yer aldığı aile danışmanı sertifikası sınav sonucunda 25 adet doğrunuzun olması yeterli olmaktadır. Sınav sonucunun başarılı olması halinde üniversiteden E-devlet onaylı aile danışmanlığı sertifikası sahibi olabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Sertifikası İle Neler Yapılabilir?

Aile danışmanlığı sertifikası sahipleri pek çok kurumda görev alabilecekleri gibi kendileri özel olarak danışmanlık yapabilirler. Aile danışmanlığı sertifikası alınca ne olur sorusu sıklıkla sorulduğu için kısaca yanıt vermek istiyoruz. Bu sertifikaya sahip olan kişi mahkemelerde bilir kişi sıfatı ile yer alabilirken, rehabilitasyon merkezleri ile kadın ve aile sağlığı merkezlerinde görev alabilirler.

Aile danışmanı Ne İş Yapar?

Aile danışmanı sertifikası alan bir kişi mesleğine bu alanda yön çizebilir. Çok fazla çalışma alanına sahip olan bu mesleğin ana unsuru aile bireyleridir. Aile bireyleri arasında ki sorunların çözümüne yönelik çalışma gerçekleştiren aile danışmanı, evliliğin devamından boşanma ve boşanma sonrası süreçlerde dahil olmak üzere her adımda rol oynamaktadır.

Aile danışmanı mesleği gereği bireysel terapi, psikolojik sorunların çözümü gibi alanlarda bir görev üstlenemezler. Görevi aile bireyleri, aile içi iletişim ve sorunların çözümüdür. Aile danışmanının görevleri arasında;

  • Aile içi sorunların sebebini bulma ve sorunların çözümü için aile bireyleri ile birlikte görüşme sağlamak
  • Aile içi şiddeti önleme
  • Çocuk ve ergenlik sorunlarının çözümü
  • Boşanma sürecinde aile birliğinin devamının sağlanması amacı ile sorunların aile bireyleri ile çözümlenmeye çalışılması
  • Boşanma sürecinde çocuğun ve diğer aile bireylerinin sürece hazır olması
  • Aile bireylerini etkileyen kayıplar ya da travmaların çözümü
  • Mahkeme de bilirkişi olarak yer alma
  • Sosyal hizmetlerde aile danışmanlığı hizmeti sağlama
  • Rehabilitasyon merkezlerinde görev alma
  • Kadın ve çocuk merkezlerinde aile bireylerinin sorunlarının çözümüne katkı sağlama
  • Engelli bireylerin aile içi iletişimlerini ve uyumlarını güçlendirme

Görüldüğü üzere aile danışmanlığı sıfatı ile görev yapacak olan kişiler bireysel sorunların çözümünden ziyade aileyi oluşturan kişiler ile ortak bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalara kimi zaman 3. taraf aile bireyleri de katılım sağlayabilir. Ancak temelde çekirdek aile olarak sorunların çözümü, aile bireyleri arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ön planda olmaktadır.

E-Devlet Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikası

Koç eğitim olarak hazırladığımız E-Devlet onaylı sertifika programlarımız online olarak düzenlenmektedir. Aile danışmalığı sertifikası da online kurs sisteminde yer almakta olup kaydınızın tamamlanması ile kurs materyallerine erişiminiz sağlanır.

MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası veren üniversiteler 2021 yılı kursları hala devam etmektedir. Geç kalmadan programa katılabilir, eğitim videoları ve ders dokümanlarına erişim sağlayabilirsiniz. Kurs sürecinde zamandan ve mekandan bağımsız bir eğitim almanız mümkün olmaktadır. Tek dikkat etmeniz gereken husus Eğitim süresi tamamlanmadan mutlaka online düzenlenen sertifika sınavına katılmış olmalısınız.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olmanız halinde E-Devlet onaylı aile danışmanlığı sertifikası adresinize kargo ile teslim edilecektir. Bu sertifika aracılığı ile dilediğiniz kuruma başvuru yaparak iş arama sürecinize başlayabilirsiniz. Sınav sonucunun başarısız olması halinde ücretsiz olarak yeniden sınava katılma olanağı sizlere sunulur. Merak ettiğiniz tüm soruları https://yasamboyuegitim.com/ adlı web sitemizden ulaşabilirsiniz.

https://www.barisorganizasyon.com/hizmet/lounge-oturma-grubu-kiralama-bahce-oturma-grubu-kiralama.html

https://www.barisorganizasyon.com/hizmet/bahce-vip-nikah-kokteyl-organizasyonu.html

https://www.barisorganizasyon.com/hizmet/bahar-country-dugun-organizasyonu.html

https://www.barisorganizasyon.com/hizmet/vip-dis-klinigi-acilis-organizasyonu.html

https://www.barisorganizasyon.com/hizmet/vip-guzellik-merkezi-acilisi-organizasyonu.html

https://dugunorganizasyonu34.com/

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ